Estimem la nostra escola bressol i ens agrada anomenar-la llar

les nostres instal·lacions

Sabem que les impressions sensorials que rep un nen són de vital importància pel seu futur desenvolupament.
En el Projecte de les instal.lacions, teníem clar que l’objectiu era fer una escola de qualitat, per tant, des del primer moment, en el projecte hi van col.laborar pedagogs, professors, arquitectes i d’altres especialistes, per portar a terme la instal.lació idònia combinant tots els requeriments, tant funcionals com estètics.
Tenim espais amplis amb llum i ventilació natural que ens aporta un ambient còmode i de relaxació per els infants, les nostres aules són àmplies.
Els materials triats compleixen rigorosos test de seguretat.
Totes les instal·lacions de la Rialla estan adaptades per l' accés de minusvàlids amb un elevador situat a peu de carrer donant accés a les dues plantes.
La Rialla consta de dues plantes i un jardí distribuïts de la següent manera:
- A la planta baixa hi tenim el vestíbul, la cuina de la Rialla, i totes les aules; la classe del NIU (amb dormitori i biberoneria inclós ), les dues aules de P-1 (Amb lavabo integrat) i les dues aules de P-2 (amb el lavabo també inclós).
- A la segona planta hi ha el distribuïdor, la sala polivalent (psicomotricitat), el vestidor per les profesores, el despatx i el lavabo per a minusvàlids.
L' organització de les diferents sales, ha de tenir en compte les necessitats específiques de cada edat, però també ha de seguir un criteri totalment flexible per poder ajustar l' espai a les diferents activitats qüotidianes i tenir la possibilitat de modificar-ho al llarg del temps segons les necessitats.
L’organització de les cinc sales, diferenciades per edats, la sala polivalent i el pati és la següent:

P-0 El Niu

Foto del niu - P0

Aquesta és l’aula dels infants de zero a un any, per tant l’organització és bàsicament còmoda; un matalàs, zona del canviador, zona de jocs de falda i l’espai de jocs. Té una llum tènue i agradable, i molt material tou apte pels més petits. El canviador està situat dins de l’aula per tal de facilitar els canvis de bolquer.La sala dels bressols (annexa a l’aula del niu). Consta de deu bressols adaptats i protegits pels més petits.


P-1 Elefants i Micos

Foto del la classe Elefants i Micos - P1

Aquestes dues són les aules dels nens i nenes d’un a dos anys, i per tant la disposició està adaptada a les seves necessitats. L’espai està diferenciat en dues zones, una on hi trobem les taules i cadiretes adaptades a aquesta edat, i una altra zona dedicada als racons de joc. També disposen d’un matalàs per seure o estirar-se en moments d’activitats de més baixa intensitat. Ambdues aules disposen de lavabo integrat, per tal de facilitar el procés de control d’esfinters que durant aquesta etapa els infants han d’assolir. Cal destacar que l’aula dels Micos disposa d’una sortida directa al pati (porteta estil “Imaginarium”), per poder realitzar algunes activitats a l’aire lliure.


P-2 Lleons i Tigres

Foto del niu - P0

Les aules dels nens i nenes entre dos i tres anys també queden diferenciades en dues zones, ja que els infants d’aquestes edats necessiten una clara delimitació entre l’espai de treball i l’espai de joc, i dins d’aquest, els racons corresponents. El bany adaptat pels infants d’aquestes classes està situat dins la mateixa aula, de manera que facilita l’autonomia d’aquests infants.


Sala Polivalent

La sala polivalent és un espai ampli que permet habilitar-lo en funció de l’activitat que s’hi vulgui realitzar.La seva funció principal és la d’aula de psicomotricitat.
* Totes les aules estan habilitades amb parquet AC5 especialitzat per centres docents d’infantil.


El pati

Foto del pati

L’espai dedicat a l’esbarjo (ampli pati), disposa de mobiliari infantil d’exterior (caseta, tobogan i mobiliari infantil de jardí). Així com cotxes i motos que contribueixen al desenvolupament psicomotor dels nens. És un espai adequat perquè els nens i les nenes hi desenvolupin activitats motrius i jocs de fantasia. Està adaptat amb gespa artificial específica per a infants per tal d’amortiguar les caigudes.