93 182 40 58 larialla@larialla.es

«L’educació és l’arma més poderosa que pots usar per canviar el món.» – Nelson Mandela

La Nostra Tasca

Línia Pedagògica

L’Escola Bressol la Rialla té com a finalitat cobrir necessitats físiques, afectives, intel•lectuals i socials dels nens i nenes de 0 a 3 anys, mitjançant una pedagogia adequada.
En aquesta etapa necessiten un ambient càlid i segur en el qual puguin afrontar el coneixement gradual del medi i adquirir els recursos que els permetin accedir-hi.
La Rialla respecta i accepta cadascun dels nens que hi arriben; els quals tenen unes experiències, uns desitjos i unes capacitats pròpies i diferents a la resta dels companys.

Activitats per curs:

Jocs de contacte afectiu (jocs de falda)
La panera dels tresors (activitats d’exploració)
Pintura (ditades i estampació de mans i peus)
Manualitats (manipulació de plastilina i fang)
Música (cançó i audició)
Psicomotricitat (relaxació i moviment)
Jocs de mirall
Massatge

Música (cançó, educació de l’oïda i el ritme, audició i dansa/joc de moviment).
Joc heurístic (activitat de joc que contribueix a l’estructura del pensament, el llenguatge, la relació personal i les accions dels infants)
Experimentació
Narració de contes
El raconet de l’artista (murals)
Manualitats
Pintura (estampació, pinzell, ditades)
Psicomotricitat
Jocs per racons (construccions, disfresses, cotxes, nines, cuineta, peces de fusta, peces de plàstic, contes, etc.)

Música (cançó, educació de l’oïda i el ritme, audició, instrument, dansa i joc de moviment)
El raconet de l’artista (crear, experimentar i manipular amb diferents materials i molt diverses tècniques)
Safates d’experimentació (joc on hi intervé l’experimentació com a base de l’aprenentatge)
Narració de contes
Pintura (estampació, pinzell, ditades)
Manualitats
Activitats de conversa (partint d’una làmina, mural, imatge, fet puntual, etc.)
Anglès (fixar les primeres bases auditives i fonètiques)
El llibre de la meva història
Fitxes d’aprenentatge conceptual i procedimental (amb el llibre de L’ Esquirol Entremaliat)
Psicomotricitat
Jocs per racons (construccions, disfresses, cotxes, nines, cuineta, peces de fusta, peces de plàstic, contes, etc.)

Activitats addicionals:

Tenim un petit hortet urbà. Els infants de P2 junt la seva mestra, són els encarregats de tenir-ne cura i fer-ne el manteniment setmanal.
Amb aquest projecte pretenem que l’infant aprengui el cicle vital dels vegetals, des de la plantació, el tenir-ne cura sovint emprant rutines, la collita i per acabar, l’alimentació.
Aquests tipus de rutines, responsabilitzen l’infant de tenir cura d’un vegetal, de mantenir una constància de reg i de vigilància, i per tant, de seguir unes pautes setmanals molt beneficioses pel seu aprenentatge i creixement.

Durant el curs, fem 3 sortides en autobús:

Anem a buscar el tió: En aquesta sortida, l’autobús ens porta fins el bosc de Malhivern, on hem de buscar el tió que cuidarem i alimentarem fins la vigília de Nadal, i serà el responsable de cagar-nos regals.

Sortida al Zoològic: Aquesta sortida és la més llarga que fem en autobús. En el Zoo gaudim de tots els animals que hi han i espectacles que hi fan. Dinem tots junts i ens ho passem molt bé!

Cap a la Granja: l’última sortida del curs és a una granja. En aquesta granja podem veure i tocar molts animals que ja coneixem, però que no acostumen a formar part de la nostra vida diària.

La Castanyada: Rebem la visita de la Castanyera pel matí i a la tarda cantem cançons als pares i organitzem una xocolatada per a tots els assistens. També es fa un concurs de pastissos perquè els pares hi participin.

Els Reis: Rebem la visita de SSMM els Reis d’Orient a l’escola.

El Carnaval: Tots els nens i nenes, junt les mestres, ens disfressem i anem fent rua fins la plaça de l’església on cantem cançons.

El Corpus: Cada any, La Rialla participa en el Corpus de la Garriga, i amb l’ajuda dels pares i mares, fem una catifa de flors.

El Festival de fi de curs: Organitzem cançons coreografiades i ens acomiadem de l’escola bressol fins els curs següent, els de P0 i P1, i diem a reveure i desitgem molt bona sort als que començaran el nou curs en una nova escola de nens grans.

Activitats complementàries:

“La llengua té un període d’aprenentatge. Els nadons i els infants són uns genis per aprendre llengües. Després hi ha una disminució sistemàtica”. Doctora Patricia Kuhl.
Els nadons tenen més facilitat per absorbir idiomes. De fet, diuen que l’aprenentatge d’un idioma hauria de ser abans dels 7 anys. És per això, que La Rialla creiem que és molt important introduir l’idioma anglès com a una rutina més dins la rutina del nadó.

En néixer, es dóna un canvi brusc del medi líquid al gasós, això accelera el procés de maduració.
En edats primerenques, la mobilitat espontània augmenta amb els estímuls novedosos, per tant, són necessaris per a la continuïtat de l’evolució. Aquesta evolució es veu beneficiada amb la introducció d’un estímul nou com és el medi aquàtic.
El procés d’adaptació no té un temps límit d’assoliment sinó que va lligat als factors personals individuals del nadó així com a les influències de l’entorn.
En conclusió, el retrobament amb l’aigua per part del nadó fins els 3 anys, sobretot, implica una experiència molt gratificant per a ell, així com satisfactoris un cop s’assimilin després d’un procés de familiarització.

Metodologia

Relació família-escola

Una de les coses més importants per a l’ infant és la concordança entre la família i l’escola. Perquè aquesta existeixi, cal que entre les dues parts la interrelació sigui constant.

L’escoleta ha d’arribar a ser un context de la vida del nen; no pretén substituir a la família, sinó complementar-la.

A la Rialla això es duu a terme per mitjà d’una agenda, en què pares i mestres es comuniquen diàriament.

Per altra banda es realitzen unes reunions periòdiques, tant de grup com individuals per tractar temes d’interès per a les famílies.

Salut dels infants

El nen/a no podrà assistir a l’escoleta en cas que presenti algun dels símptomes següents:

Temperatura superior a 37,5ºC
Deposicions amb sang o diarrea
Infeccions bucals
Erupcions o altres alteracions de la pell, contagioses
Conjuntivitis purulenta (lleganyes)
Parasitosi intestinal
Paràsits capil•lars (polls)
Rubèola, escarlatina, varicel•la i xarampió

Sempre que l’infant presenti algun d’aquests símptomes a l’escola, es trucarà a la família perquè el vinguin a buscar el més aviat possible. 
En cas de tenir, un diagnòstic mèdic afirmatiu, caldria que el comuniquessin a l’escoleta per tal d’avisar a la resta de famílies dels nens i nenes del centre que han estat en contacte amb l’ infant malalt.
En cas que s’hagin d’administrar medicaments dins de l’horari escolar, els pares hauran de signar una autorització a l’agenda (hora, dosi, durada del tractament i altres especificacions).

Normes de funcionament

Perquè el funcionament del dia a dia sigui l’adequat, cal que es respectin els horaris d’entrada i sortida.

MATÍ
De 7:45h. a 8:45h. Servei de permanència
De 8:45h. a 9:30h. entrada
De 12:00h. a 13:00h. sortida
De 12:00h. a 15:00h. servei de menjador

TARDA
De 15:00h. a 15:15h. entrada/sortida
De 17:00h a 17:30h. sortida
De 17:30h a 18:30h. servei de permanències

Només s’entregaran els nens a persones autoritzades pels pares, i que prèviament aquests hagin comunicat a l’escola.

Servei de menjador

El dinar es serveix a les 12:00h aproximadament i finalitza a les 13:00h; hora en què els nens van a fer la migdiada.

A l’hora de menjador i a través d’unes rutines, treballarem els hàbits d’higiene i de comportament durant els àpats; rentar mans, utilitzar el tovalló, emprar els coberts correctament, no aixecar-se mentre dinem, etc.

El dinar de l’Escoleta és cuina casolana, realitzada a l’escola. Tenim quatre  menús diferenciats: menú de tardor, menú d’Hivern, menú d’estiu i menú de primavera. Aquests els podeu descarregar al web, a l’apartat «Per les famílies».

Contacte

Carrer dels Banys, 21

08530 La Garriga

93 182 40 58

617 914 787

larialla@larialla.es